In de directe nabijheid van de camping zijn er wel 6 verschillende duikmogelijkheden, o.a. op de stuwmeren van de Barrage de l'Eau d'Heure en in 5 steengroeves!
Allemaal bereikbaar binnen 20 minuten vanaf de camping

De steengroeve van Rochefontaine

De steengroeve is gelegen in de buurt van Franchimont, een deelgemeente van Phillippeville was bekend vanwege zijn prachtig gekleurde rode marmer wat nog te zien is langs de wand van de diepste put.

Vanaf een ondiep platform (met dieptes tussen 3 en 6 meter, afhankelijk van de waterstand), komt men na ongeveer 30 meter in westelijke richting gedoken te hebben, aan verschillende steile wanden, die naar plateaus met dieptes van 22, 26, 36, 40, 48 en 52 meter leiden. Allerlei voorwerpen zijn onder water te bewonderen.

Steengroeve van Vodelée

Een geschikte winterduikplaats om 40 m duiken te halen in de voormalige marmergroeve in Vodelée, een klein dorpje tussen Givet en Phillippeville, nabij bij de Franse grens.

Het grijze en rode marmer dat hier ontgonnen werd, wordt Royal, Imperial en Griotte genoemd.

De wanden van de groeve zijn dan ook fraai van kleur. Onder water kan je nog mooie stukjes marmer vinden.

Steengroeve Traigneaux in Villers-deux-Eglises

De steengroeve van Traigneaux (een klein dorpje gelegen tussen Philippeville en Les Lacs de l'Eau d'Heure) is ook weer een oude marmergroeve en een charmante duikplaats.

Hier heeft men vis uitgezet waaronder steur, karpers, snoek en baars. De meesten tref je in de bovenste waterlaag aan. Allerlei objecten zijn ook weer hier op de bodem te vinden.

Steengroeve La Croisette

Op 3,5 km van Phillippeville en op 6,5 km van Florennes ligt de steengroeve “La Croisette”. Deze site werd in de twintigste eeuw gebruikt voor de ontginning van rode marmer.

Het is een zeer kleine steengroeve (90 meter lang en 50 meter breed) met loodrechte wanden.

Het diepste punt is 32 meter maar dat is sterk afhankelijk is van de regenhoeveelheid van de afgelopen dagen. Grote scholen karpers komen rondjes draaien bij het cafetaria.

Steengroeve van Floreffe

Deze steengroeve, genaamd "Flato", ligt ten zuiden van Namen.

De steengroeve is eigendom van de gemeente Floreffe  en is 280 meter lang en 80 meter breed en heeft bijgevolg een oppervlakte van iets meer dan 2 ha.

De stuwmeren van de l’Eau d’Heure

Barrage l'Eau d'Heure is een duikstek voor elk wat wils, gelegen in het grootste watergebied van België.

Het meer is gemakkelijk toegankelijk en u treft er een groot aantal onderwaterobjecten aan, alsmede een unieke onderwaterbiotoop. Het is zeker de moeite waard om hier een duik te nemen.

Leuk in Barrage l'Eau d'Heure zijn de verschillende zones onderwater die elk hun eigen karakter. Er zijn zanderige zones, zones met stenen, en zones met slakken en zoetwaterkreeften.

Feestje ?

Hebt u iets feestelijks te vieren, dan zijn er diverse mogelijkheden: wat dacht u bijvoorbeeld van het bouwen van een vlot op de stuwmeren of een tocht met mountainbikes rondom de meren?