Rust en Ruimte!

Vogenée is een van de 16 dorpen, dat deel uitmaakt van de gemeente Walcourt, van oorsprong een oud vestingstadje en is gelegen westen van Dinant en ten Noorden van Philippeville, in de Vallées des Eaux Vives (Valleien van Het Levend Water), in het uiterste puntje van de provincie Namen.

Een drie sterren camping  gelegen in de hart van de Belgische Ardennen, dichtbij Namen, Dinant, Rochefort, Philippeville, Walcourt en op een steenworpafstand van de grootste meren van België de Barrage de l'Eau d'Heure en de Franse grens.

's Morgens wordt u gewekt door de vogels, waarmee u 's avonds ook weer slapen gaat.

Le Chesle is een kleine camping, maar met een oppervlakte van bijna 6 ha, de plaatsen zijn niet afgebakend, dus heeft iedereen ruimte in overvloed, vanaf 100m2 tot ............. 
Het terrein is gelegen op een heuvelrug en heeft weidse uitzichten.

Vogenée is een van de 16 dorpen, dat deel uitmaakt van de gemeente Walcourt, van oorsprong een oud vestingstadje en is gelegen westen van Dinant en ten Noorden van Philippeville, in de Vallées des Eaux Vives (Valleien van Het Levend Water), in het uiterste puntje van de provincie Namen.

Dat de omgeving al bekend en favoriet was bij de Romeinen blijkt uit de aanwezigheid van de resten van een Romeins fort op de camping. Na de Romeinen namen de Merovingers bezit van de heuvelrug, waarvan een aantal grafkelders getuigen. De Merovingers waren een woest volkje die vaak wat de Romeinen opgebouwd hadden weer verwoestten. 120 jaar geleden en begin jaren zeventig van de vorige eeuw zijn er opgravingen gedaan en nu is het gebied in kaart gebracht.

Le Cheslé betekent chateau (kasteel) en vroeger was de benaming Cheslai. In vroeger tijden heette een groot buiten een chateau. Een kasteel wordt namelijk alleen een kasteel genoemd wanneer het een bepaalde leeftijd heeft, dus hangt de benaming af van de tijd waarin het gebouwd is. In het geval van Le Cheslé heeft hier vroeger dus het Romeinse fort gestaan, waarvan de resten nog steeds in de grond aanwezig zijn.

In de buurt van La Roche is ook een Romeins fort aanwezig met de naam Chesle.

Infrastruktuur

Er zijn steeds vrije caravan-, camper- en tentplaatsen waarvoor geen reservatie nodig is. Online reserveren is wel aan te raden in het hoog seizoen. We beschikken over 3 safaritenten welke gehuurd kunnen worden. Hiervoor is online reserveren wel noodzakelijk, telefonisch worden geen reservaties aanvaard. U kunt uw aanvraag per mail sturen. We hebben ook nog verschillende jaar– en seizoensplaatsen vrij voor trekcaravans en stacaravans.

Wij beschikken over :

  • trekplaatsen voor caravan/camper/tent met elektriciteit en wateraansluiting 
  • seizoensplaatsen voor caravans en campers
  • jaarplaatsen voor staan- en trekcaravans
  • ruime tentenweide en mogelijkheid om in groep te staan
  • 3 safaritenten voor 4 personen met hemelbed en stapelbed,met kookhoek, volledig ingericht
  • We beschikken over een speelplein, dierenweide, petanqueplein).

De slagboom werkt van 7.00u tot 22.30u (badge ontvangt u bij aankomst).

Afval kan gesorteerd achtergelaten worden.

Wie over een elektrische wagen beschikt, gelieve dit bij aankomst te melden. Het opladen van zo'n wagen zit niet inclusief het normale elektriciteitsverbruik, hiervoor wordt extra aangerekend.

Elke dag (behalve op woensdag) kan u brood aankopen op de camping. Dit dient u de vooravond te bestellen vóór 18.00u. De volgende morgen vanaf 08.15u kunt u dit ophalen vooraan op de camping.

Mogelijkheid tot het bekomen van snacks vanaf 18.00u tot 20.00u, bij voorkeur op voorhand te bestellen. Op het terras kan je steeds terecht voor een drankje of ijsje. Mogelijkheid tot een afhaalontbijt. Dit dient de vooravond te worden besteld en kan vanaf 8.30 uur worden afgehaald.

Wij zijn open van 15 februari tot 15 december van 13.30u tot 19.00u, tijdens de vakanties en verlengde weekends van 13.30u tot 20.00u. Vanaf oktober tot 18.00u.      Indien u na uw laatste overnachting vóór 9.00u wenst te vertrekken, gelieve dit te melden aan de receptie op de vooravond. Betaling van uw verblijf gebeurt bij vertrek.