Omgeving van Camping Le Cheslé.

De omgeving van de camping met haar attracties

Nouveau document Bij de receptie kunt u informatie krijgen over de omgeving. Om u alvast kennis te laten maken hebben wij hieronder een keus gemaakt, u hoeft maar aan te klikken en u komt vanzelf op de site. Ook beschikken wij over wandel- en fietsmogelijkheden, kaarten zijn beschikbaar.

De stuwmeren (30 ha)

Voor de waterliefhebbers zijn er mogelijkheden voor zeil- en motorboten op de stuwmeren van de l'Eau d'Heure en de Plate Taille of voor het maken van kano- en kajaktochten of om te duiken.Duikmogelijkheden zijn er ook volop in de nabije steengroeven.In het Aqua-centre op 10 minuten afstand kunt u zwemmen in zowel een buiten- en een binnenbad of gebruik maken van de sauna of Turksbad. Voor de vissers zijn er diverse visvijvers.

Walcourt

In de nabije omgeving kunt u het vestingstadje Walcourt bezoeken met zijn eeuwenoude, van oorsprong Romaanse basiliek. In de zomermaanden zijn er talrijke manifestaties: folkloristische feesten, tentoonstellingen, brocantes, enz. .

Wandelen en Fietsen

Nouveau documentVoor wandelaars is de omgeving, dankzij de gemarkeerde lange afstand wandelpaden of La Grande Randonnée het wandelgebied bij uitstek. Ook fietsers of moutainbikers komen hier aan hun trekken, dankzij de uitgezette routes. Er zijn ter plaatse fietsen te huur om de omgeving te verkennen.Klik hier voor uitgezette fietstochten of hier.Zie ook de site van Entre Sambre et Meuse, daarop zijn ook o.a. wandeltochten vermeld: http://www.entre-sambre-et-meuse.be/

Railbike

Ontdek deze vrolijke nieuwe spoorwegfiets. Gun uzelf een of meer uren ontspanning en fiets op je eigentempo op de oude spoorweg die langs de beeldschone vallei van de Molignée slingert.

Hellend Vlak van Ronquieres

Een andere interessante plaats om te bezoeken is de bootlift op het Hellend Vlak van Ronquieres. Hier wordt een bak water met een boot erin over een afstand van 1500 meter over rails tegen een helling opgetrokken en zo wordt een hoogteverschil van ruim 70 meter overbrugd. Deze lift is in het Kanaal Charleroi-Brussel en is te vinden langs de N534. Om hier te komen verlaat u bij afslag 20 de A7 in noordelijke richting. De oude bootliften op het Canal du Center zijn opgenomen op de lijst van de Unesco als Werelderfgoed. Vier enorme staalconstructies op een afstand van ca.7 kilometer overbruggen een hoogteverschil van 68 meter. Het Canal du Centre verbindt het stroomgebied van de Maas met dat van de Schelde. De scheepsliften zijn gebouwd tussen 1888 en 1917 naar voorbeeld van Engelse scheepsliften.Dan is er natuurlijk nog de (nieuwe) bootlift van Strépy-Thieu, die overbrugt in één beweging een hoogteverschil van 73 m.

De grotten van Han

Deze grot is haar drie sterren in de Michelin-gids meer dan waard : rit met een honderd jaar oude tram, rondleidingen in verschillende talen, klank- en lichtspel en tochtje per boot op de onderaardse rivier. Aansluitend kunt ui het wildpark bezoeken, het Expothema of het museum.

De grotten van Dinant

Grot "La Merveilleuse"Kom in alle ongedwongenheid de grot "la Merveilleuse" bezoeken, die één van de mooiste van Europa is. Reeds vanaf de eerste meters zal u versteld staan van dit mysterieuze universum van stalactieten en stalagmieten.

De grotten van Couvin

Dichtbij treft u aan de grotten van Neptunes, kleinschalig, maar zeker de moeite waard.

De Abdij van Maredsous

Een gemeenschap Benedictijnen die in groep onder de regel van de Heilige Benedictus leven. Waar nog ambachtelijke bieren en kazen worden gemaakt. In het ontvangstcentrum kunt u zelf proeven van de bieren en kazen of een bezoek brengen aan een winkel waar u een rijke keuze van godsdienstige artikelen, van ambachtelijke voorwerpen kan vinden. Een op godsdienstig gebied gerichte boekhandel, een platenafdeling met klassieke, profane en godsdienstige muziek staan er ook in.

De tuinen van Annevoie

Bekend om hun grote esthetische, historische en culturele waarde en behorend tot het voornaamste erfgoed van Wallonië, verenigen de tuinen van Annevoie de magie van het water op een smaakvolle wijze met de zuiverheid van een stijlvolle tuin.De in 1758 aangelegde tuinen verzachten de strikte Franse symmetrie met het Engelse gevoel voor het pittoreske en charmante Italiaanse van waterwerken en fonteinen. 

Kasteel en Tuinen van Freÿr

Een vleugje Versailles aan de Maas: Renaissance en hertogenlijke residentie, koninklijke gasten, kosmopolitisch interieur. Klassieke tuinen, driehonderd jaar oude sinaasappelbomen, doolhoven van 6 km en een charmante uitkijktoren.

Dinant

Ontdek de charmes van de Boven Maas in Dinant ! Attracties, kastelen, abdijen,... wandelingen, trektochten,... sporten, ontspanning, recreatie, bezienswaardigheden...Meer dan 20 plaatsen ontvangen U het hele jaar door!

Nouveau documentAfvaart van de Lesse

21 km ongerepte natuur. Een verrassend traject. De Lesse kruipt door een landschap van middeleeuwse kastelen, een natuurpark, prehistorische grotten, statige rotsen, watervallen, sensatie en plezier gegarandeerd. Er zijn diverse afvaartmogelijkheden.

 

Struisvogelkwekerij

Te midden van het groene en rustige Dinantse platteland vindt u de struisvogelkwekerij. Maak kennis met de grootste vogelsoort ter wereld: de struisvogel en de even merkwaardige nandoes, emoes en casuarissen ( die van dezelfde familie zijn).

Het grafelijke kasteel van Montaigle

Waarom werden versterkte kastelen in de Middeleeuwen gebouwd? Gebruikte men kranen? Bestond cement toen al? Werden de metselaars voor hun werk betaald? Een bezoek aan de ruïnes (13e - 16e eeuw)

Spitfiremuseum

Ontdek op meer dan 1.500 m2 de vliegtuigen die de basis hebben gelegd.

Namen

Ontdek de stad Namen en de geschiedenis van haar citadel in een groene omgeving midden in het versterkte domein. Haar musea, pretpark, rondvaarten enz. enz.

Philippeville

10 km lange onderaardse gangen uit de 17e eeuw verbonden de externe posten met de centrale vesting.

Treignes

Permanente tentoonstelling: verzameling van spoorwegmeteriaal, stoom-, diesel-, of elektrische locomotieven. Reizigersmateriaal, talrijke uitstalramen, enz.

Euro Space Center

Neem een duik in de fantastische odyssee vanaf de oorsprong van het universum met de Big Bang tot aan de meest futuristische projecten van ruimtelijke verkenningen.

De mooiste dorpen van Wallonie.
Toeristische dienst van de provincie Namen.

Alles over de Vallées des Eaux Vives, de omgeving van Camping le Cheslé :
http://www.valleesdeseauxvives.be/xml/index vev nl.html

Raadpleeg ook de site van de toeristische dienst van Wallonie :
http://www.echteardennen.be/carte.php of www.365.be