Wij zijn geopend vanaf 15 februari tot en met 15 december !


Ieder jaar, eerste zondag van augustus « La Marche Saint-André » te Vogenée. Dit is een folkloristische stoet.

De marcheurs komen op zondagnamiddag en maandagvoormiddag op doortocht op de camping.


Te midden van het groene en rustige Dinantse platteland vindt u de struisvogelkwekerij. Maak kennis met de grootste vogelsoort ter wereld: de struisvogel en de even merkwaardige nandoes, emoes en casuarissen ( die van dezelfde familie zijn).

http://www.autrucherie-pontdamour.be/


Ontdek de charmes van de Boven Maas in Dinant ! Attracties, kastelen, abdijen,... wandelingen, trektochten,... sporten, ontspanning, recreatie, bezienswaardigheden...Meer dan 20 plaatsen ontvangen U het hele jaar door!


Een gemeenschap Benedictijnen die in groep onder de regel van de Heilige Benedictus leven. Waar nog ambachtelijke bieren en kazen worden gemaakt. In het ontvangstcentrum kunt u zelf proeven van de bieren en kazen of een bezoek brengen aan een winkel waar u een rijke keuze van godsdienstige artikelen, van ambachtelijke voorwerpen kan vinden. Een op godsdienstig gebied gerichte boekhandel, een platenafdeling met klassieke, profane en godsdienstige muziek staan er ook in.


Deze grot is haar drie sterren in de Michelin-gids meer dan waard : rit met een honderd jaar oude tram, rondleidingen in verschillende talen, klank- en lichtspel en tochtje per boot op de onderaardse rivier. Aansluitend kunt ui het wildpark bezoeken, het Expothema of het museum.

http://www.grotte-de-han.be/fr


Voor de waterliefhebbers zijn er mogelijkheden voor zeil- en motorboten op de stuwmeren van de l'Eau d'Heure en de Plate Taille of voor het maken van kano- en kajaktochten of om te duiken.

Duikmogelijkheden zijn er ook volop in de nabije steengroeven.

In het Aqua-centre op 10 minuten afstand kunt u zwemmen in zowel een buiten- en een binnenbad of gebruik maken van de sauna of Turksbad. Voor de vissers zijn er diverse visvijvers.

http://www.lacsdeleaudheure.be


Waarom werden versterkte kastelen in de Middeleeuwen gebouwd? Gebruikte men kranen? Bestond cement toen al? Werden de metselaars voor hun werk betaald? Een bezoek aan de ruïnes (13e - 16e eeuw)

http://www.montaigle.be/


Een vleugje Versailles aan de Maas: Renaissance en hertogenlijke residentie, koninklijke gasten, kosmopolitisch interieur. Klassieke tuinen, driehonderd jaar oude sinaasappelbomen, doolhoven van 6 km en een charmante uitkijktoren.

http://www.freyr.be/


Dichtbij treft u aan de grotten van Neptunes, kleinschalig, maar zeker de moeite waard.

http://www.grottesdeneptune.be/

Pagina's